dijous, 16 de juliol del 2015

PROJECTES DE MILLORA

Com cada any des de els inicis del Casal Natura, fem entre tots un projecte de millora del nostre entorn. Aquest projecte ha anat evolucionant a mida que hem anat agafant experiència. Aquesta activitat sempre la portem a terme amb l’ajuda de l’Ajuntament de Centelles, ja que el nostre casal és municipal.

Enguany hem pogut comptar amb l’ajuda d’un expert en medi ambient que treballa pel nostre ajuntament, i que ha s’ha desplaçat fins al nostre casal per tal de poder escoltar les propostes dels nens i nenes del Casal Natura 2015, els quals duien una llista  de idees per poder fer millores als entorns que havíem visitat la primera setmana de casal , durant la segona setmana.

Podreu veure que s’han plantat cartell de fusta convidant als visitants de les fonts, parcs i espais públics, a endur-se la brossa a casa, a recollir les caques dels gossos i a respectar l’entorn, així com uns plànols on indiquen la posició de  les escombraries més properes. Els nens i nenes juntament amb els seus monitors i monitores van fer diferents activitats: recollir la brossa, fer recompte d’animals, cercar diferent amfibis, insectes, aràcnids… de la zona per saber quin era l’estat de les aigües del nostres rius i fonts tot fent servir una tècnica senzilla i divertida, etc. 

Tots van aportar la seva col·laboració, des de descalçar arbres per ajudar a que l’aigua de la pluja quedi retinguda fins a recollir brossa, o deixar en bon estat el pedrís que serveix de seient als visitants de les fonts.

La Font del Rossell, el parc de l’Electra, la parc del poliesportiu van ser espais millorats pels nostres infants i els més agosarats varen anar fins a la Font del Bofí.

Agraïm que quan visiteu aquest espais els deixeu nets, d’aquesta manera en podrem gaudir tots i totes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada