dilluns, 11 de juliol del 2016

El casal millora el nostre entorn

Ja estem a la tercera setmana i portem molta feina a les esquenes.


Al llarg d'aquestes dues setmanes de casal alguns dels nostres grups, a part d'ajudar a en Mowgli amb els seus reptes, també han aprofitat les seves excursions per dur a terme diferents projectes per millorar l'entorn natural del nostre poble.


Penjant cartells informatius
Els grups de 1r a 6è van repetir excursió per així poder dur a terme el projecte de la millor manera. La primera setmana els va servir per tenir contacte amb el terreny i veure quines mancances i millores podrien fer-hi. La segona setmana van rebre la visita d'en Marc Martí, biòleg i zoòleg que col·labora amb l'Ajuntament de Centelles, a qui li van exposar les seves propostes. Ell els va orientar i ajudar a materialitzar les diferents accions a fer a les zones escollides. Així doncs, aquí us en presentem els resultats.

La nova paperera
Els nens i nenes de 1r i 2n (Tribu Josiso) han anat a l'espai de la Font del Rossell. Allà han dut a terme diferents tasques de manteniment i neteja dels vorals del camí d'accés a aquesta zona. A més, han aprofitat per canviar una de les papereres que estava trencada per una de nova. Per últim també han pogut penjar alguns cartells per l'entorn informant de la importància de respectar la natura neta i en bones condicions. Tot això amb les seves pròpies mans.



Cases-niu penjades!
Els del grup de 3r i 4t (Tribaloo) van anar a la zona de la Gavarra. Ells han estat els encarregats de penjar diferents cases-nius per a ratpenats a punts claus per tal de prevenir i regular la població de mosquits tigre que habiten al nostre municipi. El dilluns van pintar amb oli de llinosa les cases que en Marc Martí els va fer arribar. Finalment dimecres les van penjar amb la seva ajuda a la zona dels camps de la carretera de Sant Feliu de Codines, prop del barri de Corea. Les heu vist?



El cartell de la Sauva Negra
Els nois i noies de 5è i 6è (Willy-Willys) van ser els encarregats de traslladar-se a la Sauva Negra. Després d'una dura excursió van poder plantar un cartell informatiu de la fauna que podem trobar a la zona per tal que tots els visitants puguin conèixer quins animals habiten en aquell indret. Després d'escoltar molt atents les explicacions que en Marc els va fer el dilluns, ells mateixos van buscar i crear una cartell que si aneu a passejar per allà podreu trobar.


Construint els nius
Per últim, com a novetat d'aquesta any, el projecte de millora s'ha ampliat fins al grup de P5 (Barbarenos). Ells s'han encarregat de construir i penjar diversos nius per a orenetes a la zona de l'Escola Ildefons Cerdà (edifici de baix). Durant la primera setmana els nens i nenes van aprofitar la seva excursió a la Font Calenta per recollir terra de la que utilitzen les orenetes i, així, construir amb una mica d'aigua i cola blanca, uns nius. Aquesta setmana passada, amb l'ajuda d'un operari van poder fixar els nius al seu lloc. Esperem que els hi agradi a les orenetes les seves noves cases.


Nosaltres ja hem posat el nostre granet de sorra per millorar el poble, ens ajudeu a seguir treballant?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada