dilluns, 11 de juliol del 2016

En Mowgli i els seus amics

Ei famílies,

després de dues setmanes de casal hem retrobat alguns amics, hem retrobat monitors i n'hem conegut de nous, i amb totes les noves amistats també hem conegut uns personatges d'un indret ben llunyà al nostre; El llibre de la jungla. Com que volem compartir amb vosaltres tot allò que fem us els volem presentar.

En Mowgli no ens entén
El primer d'aterrar al nostre casal (Tribu Selletnec) va ser en Mowgli. Ell ha vingut enviat per en Baloo (un ós molt savi) per tal que pugui demostrar a la seva família que es mereix que l'acceptin com un membre més. En Mowgli és un noi que ha viscut tota la seva vida formant part d'una manada de llops. Amb ells ha après a caçar i sobreviure però, evidentment no ha après a parlar el nostre idioma. Per aquesta raó quan va arribar el primer dia no l'enteníem de res. Sort en vam tenir de que entre els nens i nenes del nostre casal hi havia algun intèrpret de llenguatge animal que ens va ajudar a desxifrar el què ens volia dir en Mowgli. Així doncs, al llarg de la primera setmana teniem un repte, calia que entre tots aconseguíssim comunicar-nos amb ell. Per la seva banda, en Mowgli hauria de ser capaç d'entendre l'idioma del poblat sellentec.

Amb l'ajuda d'en Baloo, amb qui ens comuniquem a través de cartes, vam trobar els recursos suficients per comunicar-nos els uns amb els altres.

En Shere-Khan ens adverteix
De totes maneres en Mowgli no va arribar sol a la nostra tribu, sinó que ho va fer seguit d'un no tant amic, el tigre de bangala Shere-Khan. Aquest nou personatge va arribar advertint-nos d'en Mowgli ja que, segons ell, no és una bona persona. Tot ferit va intentar explicar-nos que no ens refiéssim d'en Mowgli i que si el veiem rondar per allà l'aviséssim el més aviat possible. Al llarg de les setmanes, ha estat un entrebanc entre en Mowgli i l'acompliment dels seus reptes. Tot i que en Shere-Khan ha intentat fer els possibles per impedir-li assumir els seus objectius, entre tots nosaltres hem impedit que es surti amb la seva, de moment.

La Bagheera ens explica el nou repte
La segona setmana, ens va venir a visitar una bona amiga d'en Mowgli; la pantera Bagheera. Ella ens va portar un nou repte per en Mowgli: saber reconèixer les diferents espècies per l'olfacte. Amb molta calma i elegància, la Bagheera ens va fer saber que tots aquests reptes era necessari complir-los perquè en Mowgli pugui tornar a casa.


El cap dels Bandar-log ens ha robat el mapa
Per acabar, l'últim personatge que ens ha visitat aquest matí ha estat el cap de la manada de monos Bandar-log. Amb ell ens ha arribat la diversió i també un robatori. El mono que ens ha visitat ha robat a en Mowgli un mapa de l'escola que li vam oferir perquè es pugui orientar. Així doncs, tenim un nou repte, enganyar als monos per recuperar allò que ens han robat. Per fer-ho, els Bandar-los ja ens han avançat que un regal els hi haurem de fer perquè tot allò que és seu no ho tornen sense res a canvi. Ara tocarà treballar per poder recuperar el mapa el divendres i, així, poder tenir en Mowgli orientat a la gimcana que els grans ens estan preparant a tot el casal.

Ara tocarà esperar a recuperar el mapa divendres i si tot va bé potser seguirem coneixent a altres personatges de la selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada